Jelenlegi hely

Így láttam én... 2020-09-27 Sükösd-Kunbaja 1-2

FELNŐTT: Sükösd SC – Kunbajai SE 1:2 (1:0)

2020. szeptember 27. (17oC, hűvös idő, 250 néző.)

Vezette: Minda Róbert (Tasnádi Dávid Miklós, Juhász Dóra)

 

Kunbaja eredményeivel már a felkerülésük évében felhívta magára a figyelmet, a 2018-19-es bajnoki évben – újoncként, Dusnok és Géderlak mögött – a harmadik helyen végzett. A befejezetlen 2019-20-as idényt negyedikként zárták.

Eddig háromszor találkoztunk, vereséggel kezdtük Kunbaján, 1:1-es döntetlen, majd 3:1-es győzelem következett Sükösdön, ami komoly fegyverténynek számított. Akkor 11, most 16 vajdasági játékost találtam a legutóbbi mérkőzésük jegyzőkönyvében.

A profi alakulat képzett, tapasztalt játékosokból áll, kitűzött céljuk a bajnoki cím megszerzése, amelyre jó esélyük van, az eddig lejátszott öt fordulóban senki sem tudta megállítani őket. Bácsborsódot 2:1-re, Borotát 4:1-re, Tompát 6:0-ra, Hajóst 8:2-re, Mélykútot 5:0-ra verték, amelynek értékét növeli, hogy a pálya átépítése miatt minden mérkőzésüket idegenben játszották.

A csapat együtt van, elöl és hátul is nagyon erősek. A 25 lőtt góljukkal szemben mindössze négyet kaptak, hibátlan teljesítményükkel elsők a tabellán, mi nyolcadikként fogadtuk őket. A kilátásaink nem javultak, keressük régi önmagunkat. Öt mérkőzésen öt pontot sikerült begyűjteni, négy gólt lőttünk és nyolcat kaptunk.

A két csapat helyezését és formáját illetően nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei. Csodák ugyan léteznek a futballban is, de ennek most nem láttam idejét, mert eddig többször elpanaszolt gondjaink változatlanok. Ezúttal Lógó, Matity, Molnár, Papp, Szabó Dávid és Schultz Martin hiányzott, reális célnak a tisztes helytállást tűzhettük ki. Zsók edző ehhez választott használható taktikát, s mint a későbbiekben kiderült, nem is rosszul.

Amint az várható volt, vendégeink letámadásokkal indítottak, amelyek nagy részét már a középpályán hárítottuk, ha közelebb kerültek, a négyes védősorunkon biztosan fennakadtak. Minden percért meg kellett küzdeni, a megszerzett labdákat hátra- és keresztpasszokkal igyekeztünk minél tovább megtartani. Minden erőnket a védekezésre összpontosítottuk, emellett vártunk a lehetséges kontrákra. Bohner labdájából Farkas jutott először lövéshez – Plavsic a másik oldalon.

Heten védekezünk.

Bohner passzából Farkas lőhetett, Pesti elől a kapus szedte fel a labdát. Végh és Ruff akcióját Ikrás blokkolta.

Elmúlt 12 perc és azt érzékelhettük, hogy nem olyan „forró a kása”, mint gondoltuk, akár futballozhatunk is. Rozsi felgyorsított a bal oldalon és Tallért játszotta meg. Egy kényszerítő után visszapasszát Farkas átvette a 16-oson, és ritkán látható nagy gólt lőtt a bal felső sarokba (1:0).

Rozsi ezúttal sokat vállalt.

Farkas bombagóljával vezetünk (1-0).

A váratlan fordulat megtette hatását mindkét oldalon, nálunk megsokszorozott erőt, náluk jelentős zavart hozott, amivel eddig nem számoltak, homokszem került az olajozottan működő gépezetükbe.

Folyt, de némileg átalakult az eddigi mezőnyjáték, egyre inkább a középpályára szorultak az események, felvállalt ütközésekkel, szabálytalanságokkal. Ha mégis szabad volt az út, a Zsók által vezényelt és elszánt védelmünk kifogástalanul látta el a feladatát. Támadásban nálunk a széleken Rozsi és Tallér felhozott belőtt, beívelt labdái kínáltak lehetőséget, Végh, Bohner és Pesti nem jutott el a befejezésig, mert védelmük ugyanolyan jól zárt, mint a miénk.

Tallér indítja a támadásunkat.

Ellenfelünknél a Plavsic – Lazarevic páros jelentette a legnagyobb veszélyt, előkészítésben bejátszották a pályát, lövéshez mégis csak a 16. percben jutottak. Lazic egyéni játékkal kísérletezett, de lepattant Tamásról. Petrás buktatta Plavsic-ot, 25 méteres szabadrúgása nagyon fölé ment.

A labda Gajárié.

Az idő múlt, ez nekünk kedvezett, keresték, de sehogy nem találták játékunk ellenszerét, s ez ingerült szóváltásokba csapott át. Ez a mi malmunkra hajtotta a vizet, teljesen egyenrangú ellenfélként folytathattuk a játékot.

Támadások, ellentámadások váltották egymást, mindkét csapat eljutott néhány veszélytelen lövésig, de kidolgozott, érdemi helyzetig a félidőig egyik sem jutott. Ennek ára is volt, Farkas és Zsók, Balunovic és Plavsic begyűjtötte sárga lapját. Az eredményjelző tábla viszont számunkra nagyon kedvező 1:0-ás állást mutatott.

A félidőben hangos eligazítást tartott szerb edzőjük, feltehetően jelezte, hogy milyen következményekkel járhat egy sükösdi vereség. Ez hatott, mert az eddiginél jóval magasabb fordulatszámon kezdték a második félidőt.

Farkas a cipője orrával tudta szögletre pöckölni Gulyás elől a labdát. Ezt Rozsi kifejelte, ismételhettek a másik oldalról, ezt is hárítottuk, Tallér tört előre, Pestit indította, ám Ikráson nem jutott túl. Tamás Lazarevic-et buktatta, Plavsic szabadrúgása fölé ment. Gulyás elől Rozsi, Balunovic elől Farkas tisztázott.

Kunbajai szöglet a második félidő elején.

Farkas, a szépségdíjas gól szerzője.

A mozgalmas percek után erős nyomás alá kerültünk, Pesti – Ferenczi cserével próbáltunk frissíteni. A 10 perces présből előbb Zsók, majd Tallér kilépésével szabadultunk, Marinkovic és Ivkovic mindkét esetben sikerrel keresztezett. Zsók újra megpróbálta, Lazic döntötte fel. A szabadrúgást követően Ruff passzából Petrás emelt közelről a kapus kezébe.

Ferenczit jó pozícióban Ivkovic szerelte, Végh passzából Bohner lőtt mellé. Négy perces levegővétel után kénytelenek voltunk visszatelepülni a 16-osunkra, beszorultunk és bekkeltünk. Plavsic lőtt tiszta helyzetből mellé, Lazarevic nagy lövését védte szépen Gajári.

Ferenczi és Marinkovic párharca.

A 70. percben a mérkőzés kritikus pontjához értünk: Kunbaja innen négy cserét vetett be és futásteljesítményükkel megkezdte szétzilálni a fáradó, de eddig sikeres védekezésünket, birtokba vette a félpályánkat. Csak az volt a kérdés, hogy a diktált iramot meddig bírjuk, miközben Ruff sérülése miatt cserére kényszerültünk, Szabados Dániel érkezett helyette.

A 78. percben megkaptuk a választ a „meddig bírjuk?”-ra: Plavsic a vonal mellől indult, cseleivel befele húzott, a 20 méteres takarásból leadott lövését Gajári csak kiütni tudta, a kipattanóra az egy perce beállt csere, Kovac reagált leggyorsabban és az ötösről kiegyenlített (1:1).

A Kovac egyenlítő gólja előtti pillanat (1-1).

Nem volt nehéz megjósolni, hogy mi vár ránk a továbbiakban: minden eddiginél hevesebb támadások sora. A 84. percben mégis meg volt az esélye annak, hogy mi jutunk vezetéshez: Tallér átkígyózott a félvonalon felsorakozó védőkön, átadását Ferenczi elől az egyetlen védő, Ivkovic elérte.

A végjáték idegölő perceiben minden erőnkkel az 1:1-es állást őriztük, a 89. percig sikerrel, amikor Lazarevic 11-es magasságában belőtt lapos labdája megpattant a lábakon és átperdült Zsók válla felett, pontosan Kovac elé, akinek nem volt gond az ötösről betalálni (1:2).

Kovac második gólja - a 89. percben (1-2).

Az ötperces hosszabbításban mindent megtettünk az egyenlítésért, de erőnkből többre nem futotta. Nagy küzdelemben, jó mérkőzésen vesztettünk, a csapat minden tagját megilleti az elismerés.

 

Minda Róbert játékvezető jól vezette a mérkőzést, osztályzata: 8 pont.

Minda Róbert és segítői.

 

Sükösd, 2020. szeptember 28.

 

Varsányi József

 

(Fotók: Kovács Kinga)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/54/1/22536/6/1565018.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/54/1/22536/6.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer