Jelenlegi hely

Így láttam én... 2020-10-04 Méhecskék SE Kalocsa-Sükösd 0-1

FELNŐTT: Méhecskék SE Kalocsa - Sükösd SC 0:1 (0:1)

2020. október 4. (25oC, kellemes idő, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Garai KSE – Sükösd SC 4:0 (1:0)

 

Vezette: Tóth Csaba (Béleczki László, Barta Viktória)

 

A MÉHECSKÉK-ről nem sokat hallottunk az elmúlt években, eddig nem találkoztunk. Annyit sikerült megtudni, hogy az egyesületet a KALO-MÉH cég közreműködésével 2002-ben alapították, csupa fiatalokból. A csapat átlagéletkora ma is 22 év körül van. Eddig a megyei III. osztály Nyugati csoportjában szerepeltek, és hatodik helyezettként zárták a befejezetlen 2019-20-as bajnoki évet. Informátorom szerint az első öt nem kívánt feljebb lépni, ők vállalták a megmérettetést a megyei II-ben.

Az eddig lejátszott hat fordulóban vereséggel kezdtek Érsekcsanád ellen (1:2), Bácsborsódon 5:2-re, Tompán 5:1-re, Mélykúton pedig 4:2-re kaptak ki. Otthon 3:3-as döntetlennel végeztek Borota ellen, Hajóst győzték le 2:0-ra. 11 gólt lőttek és 19-et kaptak, 4 pontjukkal utánunk a 10. helyezettek a tabellán.

Ami az esélyeket illeti, első ránézésre azt gondolhattuk (felületesen), hogy ha itt nem szerezhetjük meg első idegenbeli győzelmünket, akkor sehol! Ennek alapját a múlt heti Kunbaja elleni játékunk és elszántságunk képezte. A 89. percben ugyan alulmaradtunk, de a mutatott forma elegendőnek látszott ahhoz, hogy három ponttal térjünk haza erről a számunkra nagyon fontos mérkőzésről. Csakhogy nálunk ezen az őszön semmi nem biztos, napokra sem lehet előre tervezni. Csak a tények miatt írom le ezúttal is, hogy most Tamás, Farkas, Ferenczi, Petrás, Molnár, Schultz Martin és Szabó Dávid hiányzott.

A két csapat átlagéletkora közötti jelentős különbség és a még rendelkezésre álló erők leegyszerűsítették Zsók edző taktikáját: mivel gyorsaságban lényegesen jobbak tőlünk, marad a megerősített, fegyelmezett védekezés és kivárás. A jelszó: gólt nem kapni! Régi recept ez, de nincs garanciája.

Szabados felszabadít Török elől.

A mérkőzés első negyedórájában minden az előre látható módon történt: a két leggyorsabb emberük a széleken hozta fel a labdákat, nem kis gondot okozva ezzel Ruffnak, s a gyorsaságáról ismert Tallérnak is. Szabályosan nehéz volt megállítani őket. A belőtt labdákból Kun-Szabó fejese alig ment mellé, Kovács Márk 10 perc alatt kétszer, majd Markó célozta meg közelről kapunkat, Gajári jól helyezkedett és nyert.

A támadási hullámok menetrend szerint érkeztek, a középpályás szűrés mellett Lógónak és Rozsinak be kellett segíteni Zsóknak is. A nyomás folyamatos volt, Lógó és Végh emelése jegyezhető fel részünkről, Pesti elől mentett szögletre Matos Tamás.

A hazaiak mielőbb dűlőre akarták vinni a dolgot, ezért volt ebben némi kapkodás is, amit a 16. percben kihasználhattunk volna. Eddigi könnyen hárítható támadásaink után Végh került először gólhelyzetbe, Matos Balázs buktatta. Vita nem volt a büntető jogosságáról, de Tallér félmagas tizenegyesét Kis kapus szögletre tolta.

A 11-esünk előtti pillanat.

Tallér 11-esét bravúrral nyomja ki Kis.

Előny helyett magunkat hoztuk lélektani hátrányba. A hiba a „Méhecskéknek” kedvezett, tovább gyorsították a játékot. Kovács Márk két nagy lövése kerülte el a kapunkat, Perity éles szögből durrantott mellé.

Folyamatos védőmunkája mellett Végh jelentette a támadó erőnket, Vinkó blokkolta, Zsók legurítását Lógó rúgta 28-ról mellé, ám a következő nyolc-tíz percben lassan, de kezdtünk magunkra találni. Egy mélységből indított támadásunkból Zsók ívelése átszállt a védők felett, a leshatárról induló Lógó elé, aki a felpattanó labdát higgadtan emelte át a kifutó kapuson (0:1).

Lógó átemelése a hálóban landolt (0-1).

Ez nem volt benne a hazai forgatókönyvben, a váratlan találat lendületüket észrevehetően megtörte, vesztett erejéből az eddigi nyomás, némi levegőhöz jutottunk. Az eddigiektől valamivel pontosabban, de közel sem kielégítően próbálkoztunk.

Zsikó, Ruff és Pesti ezúttal támadásban.

Szabados elől Fábián, Bohner elől Matos Tamás, Ruff elől Böjtös tisztázott, Pesti elől a kapus szedte fel a labdát. Végh került jó pozícióba, lábáról az alapvonalon túlra csúszott a labda. Hozzá kell tennem, hogy ezek a kísérletek igazi veszélyt nem jelentettek, de nálunk volt a labda. A másik oldalon Fábián egyenlíthetett volna a 45. percben, de közeli lövését bravúrral védte Gajári.

Szemtől szemben Zsók és Böjtös.

Gajári bravúrral védi Fábián lövését - végig hibátlanul őrizte a hálóját.

Az első félidő nehezét átvészeltük és őrzött, egy gólos előnyünkkel vonulhattunk az öltözőbe.

A második félidőt az elsőhöz hasonló sebességgel kezdték a hazaiak. Markó le tudott fordulni Tallérról, éles szögből leadott lövését biztosan fogta Gajári. Törököt ezúttal nagyon kényes helyzetben beérte Szabados, Zsikó csak egy sárgáért tudta megállítani Kun-Szabót, Ruff sikerrel szerelte Matos Balázst.

Fölényüket három egymást követő szögletükben is mérhetjük. Támadásban nem tudtunk a védőik mögé kerülni, Pesti, Bohner és Végh kísérletei rendre elakadtak, hiányzott belőlük az igazi átütő erő. A futással egyébként spórolni kellett, be kellett osztani, ebben – ha nem is állt szándékukban – segítségünkre voltak a hazaiak, egyre többet hibáztak, a sikertelenségük miatt fogyni látszott a hitük, ám a veszély ettől függetlenül felettünk lebegett.

A 66. perctől öt friss cserét vetettek be, ami nekünk aztán végleg nem hiányzott. Válaszolni a Szabados – Matity váltással tudtunk, bízva a technikai képességében és rutinjában. Megtartotta a labdákat, a legtöbbször Rozsival közösen foglalkoztatta Bohnert és kereste Lógót is.

A játék képe a 75. percben változhatott volna: az eddigi legjobb kontrájukból Kovács Márk az ötösről nem találta el a kaput.

A befejezésig minden figyelmünket és erőnket az eredmény megőrzése kötötte le. A támadást már nem is erőltettük, a megszerzett labdákkal hátra- és keresztpasszokkal múlattuk az időt, ha a helyzet úgy hozta, előrébb léptünk. Lógónak volt két nagy lövése, emellett Tallér beadását fejelte az ötösről fölé.

Lógó, győztes találatunk szerzője.

A 86. percben – taktikai csereként – Pesti helyett Papp jött be, és vártuk a sípszót. Lógó a bal oldali szögletzászlónál őrizte a labdát, s a két türelmetlen védő szorításából ő jött ki jól: az ötös magasságában belőtt labdáját Matity egyből a bal kapufa mellé tekerte. Ha jobb lábát csak odateszi, gól!

Egy perc múlva ennek már nem volt jelentősége, mert megszólalt a síp, s az erősen tartalékos csapatunk elérte kitűzött célját: gólt nem kapott és három ponttal tért haza idegenből. A "méhecskék" végig hevesen csíptek, de annyira nem, hogy fájjon.

 

Tóth Csaba játékvezető osztályzata: 7 pont.

Tóth Csaba játékvezető és segédei.

Ifjúsági csapatunk Garán 4:0-ás vereséget szenvedett.

 

Sükösd, 2020. október 5.

 

Varsányi József

 

(Fotók: Németh József)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/54/1/22536/7/1565022.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/54/1/22536/7.html

AZ IFÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/54/1/22555/7/1591650.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/54/1/22555/7.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer