Jelenlegi hely

Így láttam én... 2020-10-11 Sükösd-Bácsborsód 6-0

FELNŐTT: Sükösd SC – Bácsborsód SK 6:0 (5:0)

2020. október 11. (17oC, ideális futball idő, 200 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Bácsborsód SK 4:3 (2:0)

Vezette: Tóth Sándor (Ottenthál István, Aladics Tamás)

 

Bácsborsód a 2019-20-as befejezetlen bajnoki évet a 14-es mezőnyben – utánunk – a 7. helyen zárta. A nyári szünetben nagy változások nem voltak náluk, Nagy Zoránt és Popán Tamást igazolták Érsekcsanádról, Balogh Máté hazatért külföldről.

Az őszi teljesítményük hullámzó, otthon szoros meccsen 2:1-re kaptak ki Kunbajától, 5:2-re verték a MÉHECSKÉK-et, 2:2-es döntetlent játszottak Tompával, 1:0-ra maradtak alul Mélykúttal szemben. Idegenben Érsekcsanádon 3:1-re, Borotán 4:1-re veszítettek, Hajóson nyertek 2:0-ra. Tíz pontjukkal az 5. helyen érkeztek.

Találkozásainkat mindig megkülönböztetett figyelem kíséri, amióta 2004-ben, hazai pályán elütöttek bennünket a bajnoki címtől. Jellemzően izgalmas, változatos mérkőzések állnak mögöttünk, hosszútávon kifejezetten jó a mérlegünk ellenük: 2007 óta 12 győzelem, 4 döntetlen és 7 vereség.

Utoljára 2019 szeptemberében találkoztunk Bácsborsódon, négy zsinórban elvesztett mérkőzésünk után. A tét nagy volt: csapatunk megtépázott becsületének helyreállítása, ami várakozáson felül jól sikerült, Pesti egy és Szabó Patrik két góljával 3:2-re nyertünk. Ez olyan erővel bírt, hogy a következő héten megvertük Baját, kijöttünk a gödörből.

Mostani szereplésünk – ha nem is olyan mértékben, mint akkor – hasonló: nyolcadik helyünkről felkapaszkodni a nagyon szoros középmezőny élére. A Kalocsáról nehezen elhozott három pont már javított a pozíciónkon, de ettől többet akartunk, megtalálni önmagunkat. Kiéhezett a csapat és a szurkolótábor a sikerre. Nagy volt az elszántság, jó volt a hangulat az öltözőben, amit csak segített a ritka alkalom, hogy heten ültek a kispadon, közöttük a még mindig sérüléssel bajlódó Matity és Farkas.

Ma nyerni kell, ez volt a végszó az eligazításon! Zsók edző ehhez a 4-1-4-1-es felállást választotta és teljes pályás letámadást kért, mindjárt a sípszó után. Az első dolga mégis Gajárinak akadt, fejjel mentett a 16-oson kívül Török elől, ám innen már teljesült az edző kérése.

Szabó Gabi optimista.

Támadást támadás követett, Lógó és Végh középről folyamatosan indította a széleken Tallért és Petrást, beadásaikra időben érkeztek a középpályásaink. Sorban Petrás, Végh, Lógó s az „elhárító” szerepkörben feljáró Tamás lövését védte Rauf.

Bejátszottuk a teljes pályát, passzaink, indításaink nagy százalékban jó helyre kerültek, ezzel már az első negyed óra egyértelmű fölényünket hozta. Vendégeink ezzel a lendülettel nem tudtak lépést tartani, alig lépték át a félvonalat, egy gyenge Mihalics lövéstől többre nem tellett. Merkler és Török belefutott egy Zsók – Molnár présbe, hárman a földön maradtak, de baj nem lett.

Nyomásunk a 15. percben érett góllá: Lógó a 16-oson belül átvette Tallér beadását és tovább tette a jobb oldalon üresen érkező Végh elé, aki higgadtan elfektette a kapust és megszerezte a vezetést (1:0).

Végh megszerzi a vezetést (1-0).

A középkezdést követő perc némi riadalmat okozott nálunk: Merkler kibújt Ruff mellől és a teljes védelmünk mögé került. Gajári kijött elé, de nem tudta megszerezni a labdát, az átadásból Tesic lőtt az üres kapura, ám Zsók érkezett és kiváló érzékkel mentett szögletre. A hibán túlléptünk, nagyobb zavart nem okozott, folytattuk az első negyedóra jó játékát.

Végh 20 méterről foglalkoztatta Raufot, majd két Rozsi – Tallér kontrából Schultz, Ruff kiváló átíveléséből Tallér hagyott ki egy nehezen elrontható 100%-ost. Tallér gyorsan javította hibáját, lefutotta védőjét, beadását Schultz tűzte kapura, Rauf csak kiütni tudta, a kipattanóból Petrás megszerezte első gólját a felnőtt csapatban (2:0).

Petrás megszerzi első gólját a felnőtt csapatban (2-0).

Innen – az eddig sem hiányzó - magabiztosságunk csak erősödött, diktáltuk az iramot, nem hagytuk élni ellenfelünket, lezártunk előlük minden területet, kísérleteikből egyébként is hiányzott az átütőerő.

A 30. percben jutottak igazán kapu közelbe, Balogh passzából Török lőtt élesen fölé. A játékban az történt, amit mi akartunk. A Lógó – Tallér kombináció végén Schultz az ötösről fejelt tiszta helyzetben fölé. A 33. percben már nem hibáztunk: Végh indítását Tallér átvette, belőtt labdájára Lógó érkezett és egyből küldte Rauf hálójába (3:0).

Lógó növeli az előnyt (3-0).

Ez a találat láthatóan megtörte ellenfelünket, nehezen, de sportszerűen viselték, bár nyilván tudták, hogy innen már nincs visszaút. Ellenállásuk az eddigiek felére csökkent, amit négy perc múlva ki is használtunk: Végh labdájával Tallér tört kapura, Popán a 16-oson belül lerántotta. A 11-est Végh biztosan értékesítette (4:0).

Végh biztosan értékesíti a 11-est (4-0).

A következőre csak négy percet kellett várni: a csapat feltűnően harcos „Benjaminja”, Petrás labdát szerzett a jobb oldalon, gólpasszából Lógó lőtt a bal sarokba (5:0).

Az ifjú harcos, Petrás.

Lógó második találatával 5-0.

A félidőig gondtalanul járattuk a labdát, csak Popán és Mihalics próbálkozását kellett Zsóknak és Rozsinak megállítani. A sípszó egy remek félidő végét jelezte, ettől többet senki sem kívánhatott.

A második félidőt Schultz helyett Matity kezdte és kíváncsian vártuk a folytatást, ami az első öt percben némi meglepetéssel szolgált: gyors, eddig nem látott bácsborsódi akciók következtek. A Merkler – Balogh labdafelhozatalból Mihalics fejelt fölé, Tesic beadását húzta le Gajári, Molnár keresztezett Nagy Zorán elől.

Jöttek, megpróbálták, de valahogy hiányzott a frissesség és az ötlet a játékukból, s a kezdeti lendület hamar elcsendesült és megint mi jöttünk. A jobb oldali gyors Molnár – Lógó akciót Matity fejezte be: lövését Rauf szögletre ütötte. A Rozsi – Végh kisszögletből Végh beadása Matityot találta meg, visszagurításából Tamás lőtt a bal sarokba (6:0).

Rauf ezúttal bravúrosan ment.

Tamás állította be a végeredményt (6-0), mellette Zsók, akinek bejött a taktikája.

A középkezdésből Ruff szerzett labdát, végigfutotta a teljes pályát, beadásából Lógó nagyon közelről fejelt fölé. Tallér a másik oldalon ismételte meg a sprintet, gólhelyzetben 15 méterről nem találta el a kaput.

Az 55. percben cseréltünk, Molnár helyett Szabados Dániel jött be, a percet nagy Zorán igyekezett kihasználni, de Zsók most is időben érkezett. A tetemes előny birtokában megengedhettük magunknak, hogy alacsonyabb fordulatszámon, de élvezettel futballozzunk. Könnyen meglehetett volna a hetedik is, Tallér beadását Lógó ajtó-ablak helyzetben rúgta mellé.

Mint ilyenkor szokás, a cserék kaptak lehetőséget: Zsókot Zsikó, Tallért Bohner, Lógót Papp váltotta. Ellenfelünk is öt cserével próbálta megkísérelni a lehetetlent, de sehogy sem ment. Merkler szerezhette volna meg a becsületgólt – ember nem volt a közelében -, végül gyatrán Gajári kezébe gurított. A befejezésig cseréink megtették a magukét, maradt a nagyszerű, tükörsima győzelem.

Bohner segít Gajárinak, és felszabadít.

Merkler közeli lövését fogta Gajári.

Merkler és Major elől Rozsi tisztáz.

Eddig hét fordulóban lőttünk hatot, most elég volt erre 52 perc is. Ezzel egyébként beállítottuk a Bácsborsód elleni legjobb eredményünket, 2017 március 12-én, Sükösdön nyertünk 6:0-ra.

 

Tóth Sándor játékvezetőnek nem volt nehéz dolga a végig sportszerű mérkőzésen, osztályzata: 9 pont.

Tóth Sándor játékvezető a segítőivel.

Ifjúsági csapatunk jó játékkal, 3:0-ás vezetés után 4:3-ra nyert. Góllövőink: Balázs Máté (2), Kolompár Jenő Kevin (1), Balázs Renátó (1).

 

Sükösd, 2020. október 12.

 

Varsányi József

 

(Fotók: Jarmaczkiné Ispánovics Judit, Németh József)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/54/1/22536/8/1565031.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/54/1/22536/8.html

AZ IFÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/54/1/22555/8/1591659.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/54/1/22555/8.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer