Jelenlegi hely

Így láttam én... 2020-10-17 Borota-Sükösd 1-2

FELNŐTT: Borotai SE - Sükösd SC 1:2 (1:0)

2020. október 17. (Borota, 12oC, borús idő, 130 néző.)

IFJÚSÁGI: Borotai SE - Sükösd SC 3:3 (2:1)

Vezette: Herceg Tamás (Ézsiás Gábor József, Kovács Bálint)

 

Borota a 2018-19-es befejezetlen bajnoki évet – két ponttal lemaradva Kunbaja mögött – a 4. helyen zárta. A nyáron Csorba Krisztián leigazolásával hatra bővült a Vajdaságból érkező játékosok száma. A hazaiakhoz ezen kívül Gáspár Adrián érkezett Jánoshalmáról.

Őszi első mérkőzésük elmaradt (november 7-én pótolják Szeremlén), így Kunbajával kezdtek otthon, 4:1-es vereséggel. A következő két hazai mérkőzésüket már hozták, Bácsborsódot 4:1-re, Hajóst 8:1-re verték. Idegenben 3:3-as döntetlent játszottak Kalocsán a MÉHECSKÉK-nél, 2:2-őt Érsekcsanádon és Mélykúton, majd Tompán nyertek 2:1-re. 12 pontjukkal a 4. helyen fogadtak bennünket, mi 11 ponttal érkeztünk.

A felkerülésük óta kilencszer találkoztunk, a velük szembeni mérlegünk jó: hat győzelem, egy döntetlen és két vereség. Az átlag feletti feszültségekkel terhes találkozókból kettőt emelnék ki, amely máig emlékezetes: 2018 októberében Sükösdön nagyon megvertük őket (7:1), amit 2019 májusában viszonoztak, 7:3-mal jöttünk haza. Utoljára tavaly novemberben találkoztunk Borotán, és 4:1-es győzelmünkkel sikerült feledtetni a 7:3-at.

A Kalocsáról elhozott három pont és a Bácsborsód elleni fölényes győzelmünk orvosolta a lelkeket, helyreállt a rend és kellő önbizalommal léphettünk pályára ma is. Ezt árnyalta, hogy három védőnk - Molnár, Tallér és Ruff - hiányzott, elől Pestit és Ferenczit kellett nélkülözni.

Zsók edző ettől függetlenül bizakodó volt, győzelmet várt – ugyanúgy, mint Szem Róbert, a hazaiak edzője is. Ehhez megvoltak a technikailag képzett minőségi játékosai. Ha jó napot fognak ki, nehéz megállítani őket. Támadásban nagyon erősek, Sasa Nikutovic 9 találatával vezeti a megyei góllövő listát, Damir Lukac 7-tel a harmadik. Tudjuk viszont azt is, hogy a védelmük sebezhető, ezt már többször kipróbáltuk.

Mindent egybevetve, hittünk magunkban, de a leírtak mellett a hazai pálya előnye legalább 60%-ban a hazaiak mellett szólt. Érdemes azért idézni egy régi mottót: „Borota veszélyes és szeszélyes” – az utóbbit szerettük volna kihasználni. Zsók edző ehhez a Bácsborsód ellen bevált 4-1-4-1-es felállást választotta.

Egy perces labdajáratás után támadással indítottunk, Lógó passzából Schultz emelt fölé. Még fel sem mértük, mire készül ellenfelünk, a 3. percben gólt kaptunk. Tamás 30 méterre a kapunktól elnyomta Nikutovic-ot. Kovács Zoltán szabadrúgása megpattant a sorfalon, s a tehetetlen Gajári mellett a bal sarokban kötött ki (1:0).

Tamás buktatta Kopunovic-ot.

Kovács Zoltán szabadrúgásával 1-0 a hazaiaknak.

A korai „lélekölő” gól minden csapatot megvisel, ennek mértéke és a reagálás módja a mérvadó a továbbiakra. Kívülről nagyobb zavart nem láttam, fegyelmezetten folytattuk az eredetileg elképzelt játékunkat. A Lógó – Végh – Matity rutinos középpályás sorunk jól bánt a labdákkal, igyekeztek földön tartani és minél tovább birtokolni. Passzaikkal a széleken Farkast és Petrást keresték.

Farkas lőtt először fölé, majd szólóját követően Madarász buktatta – gólhelyzetben, a 16-oson belül, de a sípszó elmaradt. A másik oldalon Petrás kaput talált, de nem volt elég erő a lövésében.

Azt láthattuk, hogy egyelőre miénk a térfél, egyértelművé vált, hogy Borota kontrákra játszik, előre íveléseikkel Nikutovic, Lukac és Kopunovic gyorsaságában és gólerejében bíztak. Ennek megfelelően az első negyedórában ezt a szisztémát alkalmazták, amely kiismerhető volt, a Zsók által irányított védelmünk rendre hatástalanította.

Tróját megelőzi Gajári.

Tamás és Végh felvállalta az ütközéseket, Lógó és Matity építkezett. Bohner meglepően jól illeszkedett az elhárító rendszerbe. Rozsi biztos pont volt védekezésben és támadásban egyaránt. Rövid passzos adogatásainkkal hosszasnak tűnt az előkészítés, de a labda nálunk volt többet.

Rozsi koncentrál.

Schultz elől Kovács Zoltán mentett, aztán felrúgta Farkast. Lógó szabadrúgása a jobb felső sarok fölött húzott el. Petrás beadását Schultz lőtte a védőkbe. Végh átemeléséből Petrás kiszorított helyzetben két méterről lőtt mellé. A Zsók – Végh akcióból Lógó lövését védte Horvát.

Egy a Horvát-bravúrok közül, a borotai kapus jó formában védett.

Ezalatt Borota látszólag visszahúzódott, de két villámkontrájukkal annál gyorsabban csaptak le. Az elsőnél Zsók nagy mentése kellett ahhoz, hogy Gáspár ne szerezze meg a második góljukat; a másodiknál Bohner előzte meg Nikutovic-ot a befejezésben.

A veszély elhárult, azonnal válaszoltunk: Rozsi beadását Matity tűzte kapura, Horvát látványosan nyomta ki a bal felsőből, a kipattanót Petrás nem érte el. A kirúgás után Gáspár talált szabad utat, Zsóknak nem volt más választása, lerántotta – járt a sárga és a szabadrúgás, Kovács Zoltán lövését biztosan fogta Gajári.

Fokozódott a tempó, gyorsan változott a kép. Rozsi passzával Farkas túljutott a védőjén, hét méterről a kapust találta el. Matityot Trója buktatta, Végh 22 méteres szabadrúgása a sorfalról jött vissza. Kovács Ákos lefogta Lógót, Rozsi íveléséből Lógó jó helyzetben fejelt fölé.

Végh szabadrúgása elakadt a sorfalban.

A forgatókönyv szerint most Borota jött, gyorsan és veszélyesen. Lukac nagy erejű lövését bravúrral ütötte ki Gajári, a kipattanót Kopunovic hat méterről rúgta mellé. Ezt kihagyták, egy perc múlva mi hibáztunk, legalább ekkorát. Matity passza után Lógó egy az egyben vitte rá a labdát Horvátra, közelről a kapust találta el.

A félidőig Csorba két lövését védte Gajári. Pihenőre azzal a hittel tértünk, hogy az egygólos hátrány kiegyenlíthető.

A második félidő első negyedében ugyanazt láttuk, mint az elsőben, makacsul hitt mindkét ellenfél abban, hogy amit csinál, az jó. Oda-vissza váltották egymást a támadások.

Lógó passzával Végh indult, Horvát időben jött ki elé. Csorbát Bohner állította meg. Lukac Kopunovic íveléséből fejelt és keményen ütközött Gajárival, a sípszó elmaradt. Zsók indításából Schultz lőtt fölé. Nikutovic szabadon indult, Bohner ezúttal is jó ütemben lépett közbe.

Igyekezett mindkét gárda, mindenki tette a dolgát, az 57. percben a mezőnyjátékból mégis mi jöttünk ki jól. Kovács Ákos a pálya harmadán letalpalta Matityot, Lógó gyorsan elvégzett szabadrúgásával Végh áthámozta magát három védőn, gólpasszát Schultz küldte a hálóba (1:1).

Schultz Martin (háttal), két gólunk szerzője.

Lógó és Farkas, góljaink előkészítői.

Ez doppingként hatott mindkét csapatra, megindult a harc a győztes gólért. Egy perc múlva Kopunovic állt ehhez nagyon közel, az ötösről fordulásból lőtt fölé, majd Lukac folytatta, kellemetlen lövését Gajári lábbal mentette. Hogy mi se maradjunk le, a Lógó – Rozsi akciót Schultz kapáslövése zárta, Horvát nagyszerűen reagált és védeni tudta.

Gajári Nikutovic fejesét tolja fölé.

Ahogy múlt az idő, úgy emelkedett a mérkőzés hőfoka. Matity buktatta Kopunovic-ot, mindketten a földön maradtak, befejezésként a csatár térden rúgta. A három perces affért a játékvezető egy-egy sárgalappal csillapította.

Matity és Kopunovic afférja.

A döntetlen állást pontosabb játékunkkal mi kezeltük jobban, ellenfelünknél egyre több volt a kapkodás és a szerb szóváltás, egyéni és csapatjátékukban nőtt a hibaszázalék. Ezen Lukac javíthatott volna, Farkas visszarántotta, így ő is besárgult – ugyanúgy, mint Horvát kapus, aki a félpályáig jött ki reklamálni.

A 70. és 75. perc között beszorultunk, sorban Lógó, Petrás és Végh szabálytalankodott. Az átmeneti nyomásból remek kontrával szabadultunk: Rozsi szögletét Lógó fejelte a bal felsőbe, de Horvát felért és kinyomta. Pazar jelenet volt, mindkét fél részéről.

Következett a végjáték és nagyon felgyorsult az iram. Kopunovic még elrontotta nagy lehetőségét (kivezette a labdát az alapvonalon), Lukac lövését tolta szögletre Gajári. A 81. percben cseréltünk, Matity helyett Zsikó érkezett, s még abban a percben besárgult, de rendeztük a felállást és visszatámadtunk. Madarász csúnyán felrúgta Farkast, ő megúszta sárga lap nélkül, Bohner viszonozta a belépőt, ő már nem.

A végjátékban heten védekezünk, Zsók és Zsikó biztosít.

Feszült légkörben jutottunk el a 87. percig, amikor Lógó emelését Farkas átvette a bal oldalon, fej-fej mellett lefutotta Madarászt, tökéletes gólpasszából Schultz megszerezte a vezetést (1:2).

A gól után Schultz helyett Szabados Dániel folytatta. Az ötperces hosszabbításban Zsikó megszerezte második sárgáját, így a pirost is.

A 94. percben megszállták a 16-osunkat, Szabó Richárdé volt az utolsó lehetőség, aki az ötösről lőtt fölé, így három ponttal térhettünk haza, ami egységesebb csapatjátékunk és nagyobb elszántságunk eredménye. Zsók edző szerint ezért jöttünk, megdolgoztunk érte!

Vége, Lukac fogja a fejét.

Újra nyertünk Borotán.

Herceg Tamás játékvezető osztályzata: 6 pont.

Herceg Tamás játékvezető a segítőivel.

Ifjúsági csapatunk értékes 3:3-as döntetlent ért el. Góllövőink: Balázs Máté (2), Páncsits József István (öngól).

 

Sükösd, 2020. október 18.

 

Varsányi József

 

(Fotók: Németh József)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/54/1/22536/9/1565037.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/54/1/22536/9.html

AZ IFÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/54/1/22555/9/1591665.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/54/1/22555/9.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer