Jelenlegi hely

Félévi bizonyítvány, 2019 ősze

Félévi bizonyítvány, 2019 ősze

 

Jó éveket hagyott maga mögött a sükösdi futball, két egymást követő bajnoki címünk után a 2018-19 es bajnoki évben tekintélyünk megőrzése és minél jobb pozíció elérése volt a cél, erőnkből a hatodik helyre futotta.

Régi csapatunkkal és új reményekkel vágtunk neki ősszel a 2019-20-as bajnoki évnek a Felsőszentiván és a HÍD SC távozása miatt megerősödött 14 csapatos mezőnyben. Mindenkinek számolnia kellett azzal, hogy itt már könnyű ellenfél nincs, többet kell nyújtani ugyanazért a helyezésért.

Kilátásaink mérlegelésénél nem lehetett figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy egyre több csapatban játszanak pénzért, ebben a versenyben már nem azonosak a feltételek, mégis ebben a közegben kell helytállni. Lépten-nyomon felbukkan az ellenérv, hogy senkinek sem kötelező a megyei II. osztályban játszani, aki nem bírja, érje be eggyel lejjebb, ezzel meg az a baj, hogy ott is folyik már a díjazás. Mi megmaradtunk tiszta amatőr státuszunknál, s ebben változás nem is várható.

A játékosállományunk életkorát tekintve nagyon kétséges, hogy meddig tartható fenn a jelen állapot. Hosszú évek óta betöltetlen az űr a felnőtt és az ifjúsági csapatunk között, onnan egyelőre nem tudunk meríteni. Elveszett három-négy korosztályunk, abbahagyták olyanok, akik most a derékhadat képviselhetnék. Emellett Kárpáti Krisztián Bátmonostorra, Ruff Lénárd Kecelre igazolt a nyáron, a HÍD SC-ből Hangya László érkezett.

Az egész szezont végigkísérő gondjaink már nyári felkészülés alatt is megvoltak. Okát nagyban a makacs sérülések sorozatában kereshetjük. A védelmünk erősségei közül Csordás Erik pályára sem lépett, Molnár Zsolt öt és fél találkozót tudott vállalni, Koszorús Péter „vésztartalékként” négy félidőt. Matity Donát a középpálya irányítója, három alkalommal összesen 62 percet játszott. Egy teljes szezon kihagyása után felépült viszont Lógó Zsolt, két mérkőzés kivételével stabilan a pályán volt, ő is hozzátette a magáét az ötödik helyünkhöz.

Az okok kisebbik része, munkahelyi elfoglaltságoknak tudható be, de „besegített” a négy kiállítás és az érte kapott nem kevés büntetés is. A 13 fordulóban egyszer fordult elő, hogy egymást követő két mérkőzésen ugyanabban az összeállításban kezdhettünk.

A nyitány mindjárt az Érsekcsanád elleni rangadóval kezdődött, és minden bajunk ellenére nehezen, de jól sikerült. Ezúttal is a végjátékban kerekedtünk felül, és megőriztük a velük szembeni öt éve tartó veretlenségi sorozatunkat.

A sorsolás nem volt kegyes hozzánk, három kegyetlenül nehéz mérkőzés várt ránk, amelyből elsőként Géderlakra utaztunk - ez nem a legjobb ómen, oda nem győzni járnak a csapatok. Harmadszor rugaszkodnak neki a bajnoki cím megszerzésének, csak abban bízhattunk, hogy pályájukon még nem kaptunk ki, kétszer értünk el 1:1-es döntetlent. Itt most minden kevés volt a 2:1-es félidő után elgázoltak bennünket, rúgtak még ötöt, s a 7:1-el legnagyobb vereségünket szenvedtük el. Játékuk alapján én akkor bennük láttam a bajnokcsapatot.

Következő mérkőzésünkön a megerősödött Nemesnádudvart fogadtuk. Ők 2016 tavaszán nyertek utoljára ellenünk, azóta egy pontot tudtak megmenteni, volt törlesztenivalójuk. Félidőben Pesti góljával még vezettünk, a Csordás Zalán és Rozsi kiállítását követő második félidő nyomását már nem bírtuk el. A 3:1-es győzelmükkel borult a forgatókönyv, elvitték a három pontot. Innen indult Nemesnádudvar nagy menetelése, egészen a 11. fordulóig az élen álltak.

Hogy teljes legyen az erősorrend, a tavalyi második után az elsőhöz mentünk Dusnokra. A bajnokcsapat gyengélkedett, pont nélkül állt az utolsó helyen, jó esély kínálkozott az előző két vereségünk feledtetésére. Tamás góljával megszereztük a vezetést és sorra hagytuk ki helyzeteinket, majd az egyenlítést követő 10 perc alatt kaptunk még kettőt. A 3:1-nél beállt a lélektani defekt, Jagicza 93. percbeli találata ennek már egyenes következménye volt. Visszavágtak a tavaszi sükösdi 4:1-ért.

Itthon a 12 új játékost igazoló Tompával folytattuk, a lehető legtartalékosabb összeállításban, heten hiányoztak az előző heti kezdőnkből. A már-már szokásos 1:1-es első félidőt még így is hozni tudtuk de, a másodikat már végigszenvedtük, s az 5:2-es vereségünkkel a 11. helyen találtuk magunkat, amire már régen volt példa, ugyanígy az egy végben elszenvedett négy vereségre is.

Ám minden jó és rossz sorozatnak vége szokott lenni, így eljött a mi időnk is: a számunkra mindig kellemetlen ellenfél, Bácsborsód otthonában Pesti és Szabó Patrik két góljával nyertünk 3:2-re úgy, hogy Tamásnak egy szerencsétlen belépője miatt a 21. percben el kellett hagynia a pályát.

A 10 emberrel kiharcolt győzelem felszabadította a lelkeket és a lábakat, s nagy muníciót adott ahhoz, hogy Lógó góljával itthon tudtuk tartani a három pontot a bajnokságra törő Bajai SK-val szemben.

Végre kiegyenesedett a csapat, s imponáló játékkal megismételtük az előző heti bravúrt, a Kunbaja elleni 3:1-es győzelmünkkel felkapaszkodtunk a hatodik helyre (akkor még nem tudtuk, hogy az őszi első és második helyezett skalpját szereztük meg).

A három győztes meccs begyógyította a korábbi sebeket, Hercegszántón már kedvünkre futballoztunk, hatot rúgtunk kettő ellenében és feljöttünk az 5. helyre.

Minden adott volt ahhoz, hogy a következő, 12. Hajós ellen hazai pályán folytatjuk jó szériánkat. Várakozásunkat csak erősítette az egyszeri kegyelmi állapot, melyben mindenki hadra fogható volt, de úgy látszik, hogy nálunk ez is veszélyes, Sükösd is besorolt a szeszélyes, kiszámíthatatlan csapatok közé. Elpazaroltuk minden kidolgozott lehetőségünket, s be kellett érnünk az 1:1-es sovány döntetlennel.

Hogy mennyire helyénvaló a kiszámíthatatlanságunk egy hét múlva Borotán bizonyítottuk ellenkező előjellel, lazán nyertünk 4:1-re.

A folytatásban Sükösdön kaptunk ki Mélykúttól 3:2-re, igaz, hogy ehhez besegített Zsók is, a Snyeholával vívott presztízsharcuk 30. percében kiállították mindkettőjüket.

Dunafalván sem cáfoltuk meg magunkat, 4:4–es döntetlennel zártuk a szezont a 11. Dunagyöngye SK (Szeremle) ellen. Nehezen indultunk, a hatodik fordulóban találtunk igazán magunkra, szereztünk nem várt pontokat és vesztettünk nyerhetőnek vélteket.

Hat győzelemmel, két döntetlennel és öt vereséggel, 20 pontunkkal az ötödik helyen végeztünk. A többség egybeeső véleménye szerint ez a maximum, amit az adott körülmények között a csapat ki tudott hozni magából. Az értékelés is ehhez igazodik, az iskolai mérce szerint: JELES!

Góljaink száma elmaradt a korábbiaktól, 32-őt rúgtunk, a szerzőik: Ferenczi 7, Lógó 6, Szabó Patrik 5, Tamás 3, Pesti 2, Schultz Máté 2, Hangya 1, Koszorús 1, Matity 1, Papp 1, Schultz Martin 1, Zsók 1, Szabó Dávid 1. A kapott góljaink száma: 34.

A 13 fordulóban 22 játékosunk lépett pályára: 13-szor Szabó Patrik és Schultz Máté, 12-szer Zsók, Hangya és Pesti, 11-szer Lógó és Bohner, 10-szer Gajári, Tamás, Tallér és Papp, 9-szer Ferenczi, Schultz Martin és Szabó Dávid, 8-szor Csordás Zalán, 7-szer Rozsi, 6-szor Molnár, ötször Koszorús és Szabados Dániel, 3-szor Szabados Miklós és Matity, 2-szer Hornyák. Kiemelendő, hogy egyedül Szabó Patrik játszotta végig a 13-szor 90 percet, elismerésre méltó teljesítmény!

 

Ifjúsági csapatunk (U-19) nyári felkészülése nem volt problémamentes, a nyaralás, táborozás idején nehéz egyben tartani a csapatot, ezzel együtt beérni látszik Lógó Zsolt edző munkája. A nyárvégtől már 70 %-os edzéslátogatottság mellett igyekezett átadni tanítványainak mindazt, amit ő tud, az elért eredményen ez meglátszik.

Tehetségesek, de nagyon fiatalok, fizikailag szinte minden ellenfelük erősebb volt. Várakozáson felül jól vették az akadályokat az első szakaszban, megfelelőnek mondható még a közepe is, gyenge a vége, itt már elfogytunk.

Látványos gólkülönbséggel nyertek hat találkozót (Géderlak 3:8, Nemesnádudvar 6:1, Dusnok 1:8, Kunbaja 4:1, Hercegszántó 1:4, Hajós 9:2), itthon 3:3-as döntetlent játszottak Tompával. Öt vereségük közül súlyos a bácsborsódi és borotai 6:1, a szeremlei 7:1. Az Érsekcsanád elleni hazai 3:5 reális, a Mélykút elleni 2:3 lehetett volna jobb is. Így 19 ponttal a hatodik helyen végeztek, ami hat hellyel jobb a tavaszinál. Érdemjegyük: JÓ!

A góllövő listát Kárpáti Zsolt vezet 17, őt Rácz Erik követi 10, Balázs Máté és Pintye Krisztián 6-6 találatával. A cél az, hogy minél előbb, minél több kerüljön közülük a felnőtt csapatba, mert sürget az idő!

 

U-14–es csapatunkkal Balogh Jánosnak komoly gondjai vannak, 12 igazolt játékosával, kapus nélkül nem tudtak mérkőzést nyerni. Öten feljebb léptek, hárman érkeztek, gyenge az érdeklődés a gyerekek és a szülők körében egyaránt, pedig minden feltétel adott. Pozitívum, hogy akik vannak, azok lelkesek, kivétel nélkül látogatják a heti két edzést, szeretnek futballozni, de sok még a tanulnivaló.

 

A Bozsik program Halász István irányításával, az eddigi tematikával és létszámmal zavartalanul működik, ami biztató és csak eljön az idő, amikor feltöltik Balogh János keretét.

 

A számvetés végén szép Karácsonyt, jó pihenést és Boldog Újévet kíván mindenkinek:

Varsányi József

 

Sükösd, 2019 december 2.

 

A Sükösdi SC felnőtt csapata 2019 őszén:

Állnak: Gajári József, Schultz Máté, Szabó Dávid, Ferenczi Máté, Zsók József játékos-edző, Lógó Zsolt, Rozsi József, Tamás Károly, Matity Donát, Szabados Miklós.

Guggolnak: Szabó Patrik, Molnár Zsolt, Tallér István, Csordás Zalán, Hangya László, Schultz Martin, Bohner Zsolt, Pesti László.

A képről hiányzik: Csordás Erik, Hornyák Tamás, Koszorús Péter, Nagy Endre, Papp Árpád, Szabados Dániel.

 

A Sükösdi SC ifjúsági csapata 2019 őszén:

Állnak: Lógó Zsolt edző, Petrás Gergő, Rácz Erik, Molnár Kristóf, Kárpáti Zsolt, Ruff Martin, Szabados Dániel, Boros Robin.

Guggolnak: Farkas Dávid, Kolompár Kevin, Mihálovics Dániel, Balázs Máté, Balázs Renátó, Bogdán Bálint, Kárpáti Renátó, Nagy Balázs.

A képről hiányzik: Balázs Dávid, Farkas Zénó, Pintye Krisztián, Pusztai Máté.

 

A Bozsik program ifjú labdarúgói:

Felső sor: Nagyné Tórizs Ildikó, Makó Martin, Marusa Márton, Perity Péter, Lovák Dániel, Deák Medárd, Pék Ákos, Vizi Ármin, Pesti László, Kiss Máté, Tüske Levente, Fehér Dominik, Halász István edző.

Középső sor: Perity Csaba, Szilágyi Krisztián, Nagy Balázs, Takács Noel, Pesti Zalán, Boros Dasztin, Bogdán Richárd, Papp Gergő, Rostás Alex.

Alsó sor: Lógó Zalán, Bogdán Martin, Angeli Márk, Szerletics Petrik, Bogdán Attila, Angeli Marcell, Angeli Máté, Puruczki Péter.

Hiányzik: Kovács Benedek, Soós Dominik, Szerletics Andor, Kovács Marcell.

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer