Jelenlegi hely

Félévi bizonyítvány, 2019 ősze

 

FÉLÉVI BIZONYÍTVÁNY, 2019 ŐSZE

 

Jó éveket hagyott maga mögött a sükösdi futball, két egymást követő bajnoki címünk után a 2018-19 es bajnoki évben tekintélyünk megőrzése és minél jobb pozíció elérése volt a cél, erőnkből a hatodik helyre futotta.

Régi csapatunkkal és új reményekkel vágtunk neki ősszel a 2019-20-as bajnoki évnek a Felsőszentiván és a HÍD SC távozása miatt megerősödött 14 csapatos mezőnyben. Mindenkinek számolnia kellett azzal, hogy itt már könnyű ellenfél nincs, többet kell nyújtani ugyanazért a helyezésért.

Kilátásaink mérlegelésénél nem lehetett figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy egyre több csapatban játszanak pénzért, ebben a versenyben már nem azonosak a feltételek, mégis ebben a közegben kell helytállni. Lépten-nyomon felbukkan az ellenérv, hogy senkinek sem kötelező a megyei II. osztályban játszani, aki nem bírja, érje be eggyel lejjebb, ezzel meg az a baj, hogy ott is folyik már a díjazás. Mi megmaradtunk tiszta amatőr státuszunknál, s ebben változás nem is várható.

A játékosállományunk életkorát tekintve nagyon kétséges, hogy meddig tartható fenn a jelen állapot. Hosszú évek óta betöltetlen az űr a felnőtt és az ifjúsági csapatunk között, onnan egyelőre nem tudunk meríteni. Elveszett három-négy korosztályunk, abbahagyták olyanok, akik most a derékhadat képviselhetnék. Emellett Kárpáti Krisztián Bátmonostorra, Ruff Lénárd Kecelre igazolt a nyáron, a HÍD SC-ből Hangya László érkezett.

Az egész szezont végigkísérő gondjaink már nyári felkészülés alatt is megvoltak. Okát nagyban a makacs sérülések sorozatában kereshetjük. A védelmünk erősségei közül Csordás Erik pályára sem lépett, Molnár Zsolt öt és fél találkozót tudott vállalni, Koszorús Péter „vésztartalékként” négy félidőt. Matity Donát a középpálya irányítója, három alkalommal összesen 62 percet játszott. Egy teljes szezon kihagyása után felépült viszont Lógó Zsolt, két mérkőzés kivételével stabilan a pályán volt, ő is hozzátette a magáét az ötödik helyünkhöz.

Az okok kisebbik része, munkahelyi elfoglaltságoknak tudható be, de „besegített” a négy kiállítás és az érte kapott nem kevés büntetés is. A 13 fordulóban egyszer fordult elő, hogy egymást követő két mérkőzésen ugyanabban az összeállításban kezdhettünk.

A nyitány mindjárt az Érsekcsanád elleni rangadóval kezdődött, és minden bajunk ellenére nehezen, de jól sikerült. Ezúttal is a végjátékban kerekedtünk felül, és megőriztük a velük szembeni öt éve tartó veretlenségi sorozatunkat.

A sorsolás nem volt kegyes hozzánk, három kegyetlenül nehéz mérkőzés várt ránk, amelyből elsőként Géderlakra utaztunk - ez nem a legjobb ómen, oda nem győzni járnak a csapatok. Harmadszor rugaszkodnak neki a bajnoki cím megszerzésének, csak abban bízhattunk, hogy pályájukon még nem kaptunk ki, kétszer értünk el 1:1-es döntetlent. Itt most minden kevés volt a 2:1-es félidő után elgázoltak bennünket, rúgtak még ötöt, s a 7:1-el legnagyobb vereségünket szenvedtük el. Játékuk alapján én akkor bennük láttam a bajnokcsapatot.

Következő mérkőzésünkön a megerősödött Nemesnádudvart fogadtuk. Ők 2016 tavaszán nyertek utoljára ellenünk, azóta egy pontot tudtak megmenteni, volt törlesztenivalójuk. Félidőben Pesti góljával még vezettünk, a Csordás Zalán és Rozsi kiállítását követő második félidő nyomását már nem bírtuk el. A 3:1-es győzelmükkel borult a forgatókönyv, elvitték a három pontot. Innen indult Nemesnádudvar nagy menetelése, egészen a 11. fordulóig az élen álltak.

Hogy teljes legyen az erősorrend, a tavalyi második után az elsőhöz mentünk Dusnokra. A bajnokcsapat gyengélkedett, pont nélkül állt az utolsó helyen, jó esély kínálkozott az előző két vereségünk feledtetésére. Tamás góljával megszereztük a vezetést és sorra hagytuk ki helyzeteinket, majd az egyenlítést követő 10 perc alatt kaptunk még kettőt. A 3:1-nél beállt a lélektani defekt, Jagicza 93. percbeli találata ennek már egyenes következménye volt. Visszavágtak a tavaszi sükösdi 4:1-ért.

Itthon a 12 új játékost igazoló Tompával folytattuk, a lehető legtartalékosabb összeállításban, heten hiányoztak az előző heti kezdőnkből. A már-már szokásos 1:1-es első félidőt még így is hozni tudtuk de, a másodikat már végigszenvedtük, s az 5:2-es vereségünkkel a 11. helyen találtuk magunkat, amire már régen volt példa, ugyanígy az egy végben elszenvedett négy vereségre is.

Ám minden jó és rossz sorozatnak vége szokott lenni, így eljött a mi időnk is: a számunkra mindig kellemetlen ellenfél, Bácsborsód otthonában Pesti és Szabó Patrik két góljával nyertünk 3:2-re úgy, hogy Tamásnak egy szerencsétlen belépője miatt a 21. percben el kellett hagynia a pályát.

A 10 emberrel kiharcolt győzelem felszabadította a lelkeket és a lábakat, s nagy muníciót adott ahhoz, hogy Lógó góljával itthon tudtuk tartani a három pontot a bajnokságra törő Bajai SK-val szemben.

Végre kiegyenesedett a csapat, s imponáló játékkal megismételtük az előző heti bravúrt, a Kunbaja elleni 3:1-es győzelmünkkel felkapaszkodtunk a hatodik helyre (akkor még nem tudtuk, hogy az őszi első és második helyezett skalpját szereztük meg).

A három győztes meccs begyógyította a korábbi sebeket, Hercegszántón már kedvünkre futballoztunk, hatot rúgtunk kettő ellenében és feljöttünk az 5. helyre.

Minden adott volt ahhoz, hogy a következő, 12. Hajós ellen hazai pályán folytatjuk jó szériánkat. Várakozásunkat csak erősítette az egyszeri kegyelmi állapot, melyben mindenki hadra fogható volt, de úgy látszik, hogy nálunk ez is veszélyes, Sükösd is besorolt a szeszélyes, kiszámíthatatlan csapatok közé. Elpazaroltuk minden kidolgozott lehetőségünket, s be kellett érnünk az 1:1-es sovány döntetlennel.

Hogy mennyire helyénvaló a kiszámíthatatlanságunk egy hét múlva Borotán bizonyítottuk ellenkező előjellel, lazán nyertünk 4:1-re.

A folytatásban Sükösdön kaptunk ki Mélykúttól 3:2-re, igaz, hogy ehhez besegített Zsók is, a Snyeholával vívott presztízsharcuk 30. percében kiállították mindkettőjüket.

Dunafalván sem cáfoltuk meg magunkat, 4:4–es döntetlennel zártuk a szezont a 11. Dunagyöngye SK (Szeremle) ellen. Nehezen indultunk, a hatodik fordulóban találtunk igazán magunkra, szereztünk nem várt pontokat és vesztettünk nyerhetőnek vélteket.

Hat győzelemmel, két döntetlennel és öt vereséggel, 20 pontunkkal az ötödik helyen végeztünk. A többség egybeeső véleménye szerint ez a maximum, amit az adott körülmények között a csapat ki tudott hozni magából. Az értékelés is ehhez igazodik, az iskolai mérce szerint: JELES!

Góljaink száma elmaradt a korábbiaktól, 32-őt rúgtunk, a szerzőik: Ferenczi Máté 7, Lógó Zsolt 6, Szabó Patrik 5, Tamás Károly 3, Pesti László és Schultz Máté 2, Hangya László, Koszorús Péter, Matity Donát, Papp Árpád, Schultz Martin, Zsók József és Szabó Dávid 1. A kapott góljaink száma: 34.

A 13 fordulóban 22 játékosunk lépett pályára. 13-szor Szabó Patrik és Schultz Máté; 12-szer Zsók József, Hangya László és Pesti László; 11-szer Lógó Zsolt és Bohner Zsolt; 10-szer Gajári József, Tamás Károly, Tallér István és Papp Árpád. 9-szer Ferenczi Máté, Schultz Martin és Szabó Dávid; 8-szor Csordás Zalán, 7-szer Rozsi József; 6-szor Molnár Zsolt; 5-ször Koszorús Péter és Szabados Dániel; 3-szor Szabados Miklós és Matity Donát; 2-szer Hornyák Tamás. Kiemelendő, hogy egyedül Szabó Patrik játszotta végig a 13-szor 90 percet, elismerésre méltó teljesítmény!

 

Ifjúsági csapatunk (U-19) nyári felkészülése nem volt problémamentes, a nyaralás, táborozás idején nehéz egyben tartani a csapatot, ezzel együtt beérni látszik Lógó Zsolt edző munkája. A nyárvégtől már 70 %-os edzéslátogatottság mellett igyekezett átadni tanítványainak mindazt, amit ő tud, az elért eredményen ez meglátszik.

Tehetségesek, de nagyon fiatalok, fizikailag szinte minden ellenfelük erősebb volt. Várakozáson felül jól vették az akadályokat az első szakaszban, megfelelőnek mondható még a közepe is, gyenge a vége, itt már elfogytunk.

Látványos gólkülönbséggel nyertek hat találkozót (Géderlak 3:8, Nemesnádudvar 6:1, Dusnok 1:8, Kunbaja 4:1, Hercegszántó 1:4, Hajós 9:2), itthon 3:3-as döntetlent játszottak Tompával. Öt vereségük közül súlyos a bácsborsódi és borotai 6:1, a szeremlei 7:1. Az Érsekcsanád elleni hazai 3:5 reális, a Mélykút elleni 2:3 lehetett volna jobb is. Így 19 ponttal a hatodik helyen végeztek, ami hat hellyel jobb a tavaszinál. Érdemjegyük: JÓ!

A góllövő listát Kárpáti Zsolt vezet 17, őt Rácz Erik követi 10, Balázs Máté és Pintye Krisztián 6-6 találatával. A cél az, hogy minél előbb, minél több kerüljön közülük a felnőtt csapatba, mert sürget az idő!

 

U-14–es csapatunkkal Balogh Jánosnak komoly gondjai vannak, 12 igazolt játékosával, kapus nélkül nem tudtak mérkőzést nyerni. Öten feljebb léptek, hárman érkeztek, gyenge az érdeklődés a gyerekek és a szülők körében egyaránt, pedig minden feltétel adott. Pozitívum, hogy akik vannak, azok lelkesek, kivétel nélkül látogatják a heti két edzést, szeretnek futballozni, de sok még a tanulnivaló.

 

A Bozsik program Halász István irányításával, az eddigi tematikával és létszámmal zavartalanul működik, ami biztató és csak eljön az idő, amikor feltöltik Balogh János keretét.

 

A számvetés végén szép Karácsonyt, jó pihenést és Boldog Újévet kíván mindenkinek:

Varsányi József

 

Sükösd, 2019 december 2.

 

A Sükösdi SC 5. helyezett felnőtt csapata 2019 őszén:

Állnak: Gajári József, Schultz Máté, Szabó Dávid, Ferenczi Máté, Zsók József játékos-edző, Lógó Zsolt, Rozsi József, Tamás Károly, Matity Donát, Szabados Miklós.

Guggolnak: Szabó Patrik, Molnár Zsolt, Tallér István, Csordás Zalán, Hangya László, Schultz Martin, Bohner Zsolt, Pesti László.

A képről hiányzik: Csordás Erik, Hornyák Tamás, Koszorús Péter, Nagy Endre, Papp Árpád, Szabados Dániel.

 

A Sükösdi SC 6. helyezett ifjúsági csapata 2019 őszén:

Állnak: Lógó Zsolt edző, Petrás Gergő, Rácz Erik, Molnár Kristóf, Kárpáti Zsolt, Ruff Martin, Szabados Dániel, Boros Robin.

Guggolnak: Farkas Dávid, Kolompár Kevin, Mihálovics Dániel, Balázs Máté, Balázs Renátó, Bogdán Bálint, Kárpáti Renátó, Nagy Balázs.

A képről hiányzik: Balázs Dávid, Farkas Zénó, Pintye Krisztián, Pusztai Máté.

 

A Bozsik program ifjú labdarúgói:

Felső sor: Nagyné Tórizs Ildikó, Makó Martin, Marusa Márton, Perity Péter, Lovák Dániel, Deák Medárd, Pék Ákos, Vizi Ármin, Pesti László, Kiss Máté, Tüske Levente, Fehér Dominik, Halász István edző.

Középső sor: Perity Csaba, Szilágyi Krisztián, Nagy Balázs, Takács Noel, Pesti Zalán, Boros Dasztin, Bogdán Richárd, Papp Gergő, Rostás Alex.

Alsó sor: Lógó Zalán, Bogdán Martin, Angeli Márk, Szerletics Petrik, Bogdán Attila, Angeli Marcell, Angeli Máté, Puruczki Péter.

Hiányzik: Kovács Benedek, Soós Dominik, Szerletics Andor, Kovács Marcell.

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer