Jelenlegi hely

Így láttam én... 2016-04-03 Sükösd-Hajós 2-1

FELNŐTT: Sükösd SC - Hajós FC 2:1 (1:1)

2016. április 3. (Sükösd, 200 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Hajós FC 2:1 (1:0)

 

Vezette: Géró István (Apró Ferenc, Berger Tibor)

 

Hajós ősszel, 31 pontjával a nyolcadik helyen végzett. A tavaszi öt fordulóból hármat megnyert, kétszer kikapott, így őszi végeredményével egyezően nyolcadik a tabellán. Egymás elleni mérlegünk kedvező, a 2009 óta lejátszott 17 találkozóból tízet megnyertünk, két döntetlen mellett ötször hagytuk el vesztesen a pályát, utoljára 2014-ben, Hajóson. Tavaly szeptemberben sikerült meglepni őket, otthonukban Szöllősi, Pesti és Bohner góljaival nyertünk.

A múlt heti Katymár elleni imponáló győzelmünk és a harmadik helyünk alapján esélyesei voltunk a találkozónak, de a csapatnál és a szurkolók körében is erős bizonytalanságot éreztem. Hajósnál soha nem lehet tudni, mire képes, egy botlás beárnyékolná a további esélyeinket, a harmadik hely tartásához kötelező a győzelem!

A mérkőzés előtt derült ki, hogy Pesti hét közben megsérült, Szabó Patrik üzente, hogy nem ér haza külföldről. A két rossz hír közül csak az első maradt tény, mert Patrik ott volt a bemelegítésnél. Szöllősi és Schultz Martin felépült, így Faddi edző mellett hét tartalék foglalt helyet a kispadon. Némi meglepetésre Szabó Dávid kezdett Pesti helyén.

Hajós az utóbbi két meccsén gólt nem kapott és hatot rúgott, lehet, hogy ennek is köszönhetően a vártnál nagyobb önbizalommal és sebességgel kezdett, ami láthatóan nem ízlett a mieinknek. Lehetett ennek más megközelítése is, hiszen az öt hazai mérkőzésünkön félidőben háromszor álltunk 0:0-ra, kétszer 1:0-ás vezetésre, egyszer sem rohantunk neki az ellenfelünknek. Négy találkozónkat a második félidőben nyertük meg, lehet, hogy erre tartalékoltunk most is.

Barta hosszú és pontos indításait régóta ismerjük, Schindler középen húzta csapatát, rendkívül aktív volt és meglepően jól bírta erővel. A pálya minden pontján feltűnt és szervezte a játékot. Elsősorban Keszthelyit kereste, de gyakran választotta Jaksützöt vagy Vágót. A vendégek kezdeményeztek, Molnár szerelte Keszthelyit, Schultz Máté lerántotta Jaksützöt. Mindjárt az elején gyorsabbak és elszántabbak voltak, mi egyelőre keresgettük a játék ritmusát. Két szögletet rúgtak egymás után, mindkétszer Tamás szabadított fel.

A tízedik perc táján kezdtünk éledezni, messzire nem jutottunk, Kárpátit és Kovács Robit már a félvonalnál megállították, igaz, szabálytalanul. Matity szabadrúgását Kovács Robi vitte tovább, lövése Schindlerről perdült szögletre. A kontrával Schindler és Szabadi jött fel, a befejezést Varga Ferenc rontotta el.

Negyed óra után Schultz Máté távoli lövése volt az első kísérletünk, kaput az sem talált. A következő támadásunkban már fel lehetett fedezni a tudatosság elemeit, Halász beadását Kovács Robi tette Kárpáti lábára, Kacsa az ötösön luftot rúgott.

Szabó Patriknak sikerült először áthámoznia magát a védőkön, a 16-oson Zsemberi belépőjét látta szabályosnak Géró játékvezető és egy tökéletesen fordított ítélettel felszabadította a kaput. A vendég támadások nem hagytak alább, a Szabadi – Jaksütz - Varga lerohanáshoz Tamás jött ki jobbra segíteni, eredményesen. A bedobásból Varga újra megpróbálta, de Halász szögletre tudott menteni, amit Matity fejelt az alapvonalon túlra. Az újabb szögletre Molnár emelkedett legmagasabbra.

A vendégek egyre több labdát szereztek, ha kellett, a „tüskéket” is odarakták (ha a helyzet úgy kívánta, mi is), ami a játék folyamatosságát tette tönkre, ebben a furcsa ítéleteivel a játékvezető is segédkezett szükségtelen közbeavatkozásaival.

A nagyobb elszántság Hajósnak a 29. percben hozta meg a gyümölcsét: Rozsi nem ért vissza a támadásból, Vágót Kovács Robi még beérte és az oldalvonalon túlra szerelt. A bedobást Jaksütz – háttal a kapunak – átvette, Schultz Máté és Tamás hagyta megfordulni, és tíz méterről nagy gólt lőtt a léc alá (0:1).

A védelmi rövidzárlat csak erősítette a hajósiak hitét, de valamit segített nekünk is, megpróbáltunk játszani. Sokkal jobban nem ment, talán az összpontosítás javult valamit. Kárpáti szögletét Halász kapásból vágta fölé, Matity indult meg az eddigiektől nagyobb lendülettel, Gyöngy döntötte fel. A szabadrúgásból Szabó Patrik a védők mögé került, visszagurítása rövid volt Szabó Dávidnak.

A kapus kidobását Barta hozta fel, nyugodtan, kényelmesen, eszébe sem jutott, hogy Szabó Dávidnak vele szemben esélye lehet a labda megszerzésére. A kiváló rutinos védő most tévedett és vesztett: Dávid az ajándék szerzeményt rávezette a kapusra, elfektette és a kapuba terelte (1:1).

A középkezdésből Schindler hozta fel a labdát, átadásából Keszthelyi a felső kapufát találta el. Az utolsó tíz perc kiegyenlített játékot hozott, Zsemberi megsérült és le kellett cserélni, ezzel Hajós támadó ereje csökkent. Halász, Matity és Kárpáti révén két szöglethez jutottunk, a másodikból Szabó Dávid próbálta ollózással kapuba juttatni a labdát, de nem sikerült.

Közben Szabadi egy rossz lépés után a földön maradt, a második félidőre már nem tudott kijönni. Az utolsó percben Rozsi hozta fel a labdát, előreívelését Szabó Dávid átvette, nagy erejű lövése a jobb felső csücsökről vágódott a gólvonalra, vagy az mögé, nincs szem, amely ezt meg tudta volna állapítani.

A második félidőt Halász helyett Schultz Martin folytatta, ellenfelünk pedig most is letámadással nyitott: a Barta – Kákonyi - Vágó támadást Schultz Máté fojtotta el, még a 16-os előtt. Mi is megpróbáltuk, Rozsi, Matity, Molnár indítása halt el a védőkön. Schindler változatlanul nagyon aktív maradt, 22 méterre a kaputól egyszerűen elesett, de Géró a javára fújt. Nagy erejű szabadrúgását Szabados bravúrosan védte, pedig alig láthatott valamit. Jaksütz távoli lövését ölbe venni már rutinmunka volt.

A játék teljesen kiegyenlítetté, főleg kiszámíthatatlanná vált, nehéz lett volna bármire is fogadni. Az 54. perc azért segített valamit a tájékozódásban. Schultz Máté három ember között „kigyötörte” (nincs rá jobb szó), megtartotta és az érkező Szabó elé tette a labdát, Dávid pedig a kapus mellett higgadtan helyezte a hálóba (2:1).

Vezettünk, de nem nyugodhattunk meg, mert még nem dőlt el semmi. Nebl passzát Vágó rávitte Tamásra, túl nem jutott rajta. Molnár beadása suhant el Szabó Patrik feje felett, jó lehetőség maradt ki, amikor megkezdődött a hazai cserék sora. Szabó Patrikot Szöllősi, a sérült Molnárt Varga váltotta.

A váltást pillanatok alatt kihasználták: hét hajósi lábán jutott el támadásuk a kapunkig – úgy, hogy labdához sem értünk. Ligetfalvi az ötösről lőhetett. Szabados második nagy bravúrjának köszönhető, hogy az egyenlítés elmaradt.

Miután ezt megúsztuk, idegcsillapításként megpróbáltuk rövid passzokkal tartani a labdát, pontosabban, mint eddig. Schultz Martin fejesét Sziegl védeni tudta. Kákonyi felrúgta Szabó Dávidot, Matity rövid sarokra tartó szabadrúgását a kapus nagy szerencsével nyomta ki.

A 69. percben Kovács Robi helyett Bohner jött be, s amíg a helyét kereste, Rozsi csak szabálytalanul tudta feltartani Neblt. A szabadrúgást 20 méterről a sértett végezte el, Szabados csak kiütni tudta, Barta pedig kapásból rátűzte, Szabados reflexei ezúttal is jól működtek. A 75. percben Nebl ott hagyta Tamást, beadásából Varga Ferenc lőtt gyatrán mellé.

A hajrában az eddigi feszültség csak fokozódott. Schultz Martin elgázolta Kákonyit, Jaksütz Szabó Dávidot, ez már sárga lapot ért. Rozsi szabadrúgását Sziegl szögletre tolta. A 78. percben Szabó Dávid is megkapta a maga sárgáját.

Támadásra támadással válaszoltunk. Varga Szabolcs védőmunkája mellett felvállalt egy negyven méteres szólót, Kákonyi taposta meg, de a sípszó elmaradt. Tamás nagy kockázattal húzta el a labdát Vágó elől, miközben jött az utolsó cserénk: Matity helyett Angeli.

Mindjárt munkába is állt, Szöllősit játszotta meg, lövését Sziegl fogta. Gyöngytől búcsúzóul Bohner is kapott egy csomagot, Rozsi ezt Angyalnak viszonozta. A szabadrúgást elügyetlenkedték, Vágó legurítását Angyal kirúgta az oldalvonalon túlra.

Még az utolsó öt perc is tartogatott izgalmakat, de maradt a 2:1. A játék minőségét lehetnek kifogásaink, de a három pontot illik megbecsülni!

 

Ifjúsági csapatunk Kárpáti Zsolt góljaival 2:0-ra nyert.

 

Géró István játékvezető közreműködéséről csak annyit, ha választani lehetne, a következő mérkőzésre nem kérném. Osztályzata: 5 pont.

 

Sükösd, 2016. április 5.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13463/21/1107717.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/14/1/13498/21/1132203.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13463/21.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/14/1/13498/21.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer