Jelenlegi hely

Így láttam én... 2019-05-05 Sükösd-Felsőszentiván 4-0

FELNŐTT: Sükösdi SC – Felsőszentiváni SK 4:0 (0:0)

2019. május 5. (Sükösd, 150 néző, 8oC, szokatlanul hideg idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösdi SC – Felsőszentiváni SK 10:5 (5:2)

Vezette: Ézsiás Gábor József (Kürtösi Zoltán, Patyi Bettina)

 

Felsőszentiván Nagy István edzővel és hat új igazolással vágott neki a 2018-19-es bajnoki évnek. Céljuk egy stabil középcsapat kialakítása volt, az előrelépéshez. Az őszi szereplésüket nézve ez részben sikerült. Négy meccset nyertek, otthon Nemesnádudvart, Bajaszentistvánt és a Híd SC-t, idegenben Hercegszántót verték meg. Két döntetlenjük volt: Tompával és Szeremlével. Tíz vereségükből súlyos a mélykúti 8:1, a géderlaki 9:1, de ide sorolható a tőlünk elszenvedett 0:6 is. Feltűnő eredményük ezzel szemben, hogy Borotán és Dusnokon is csak 3:2-re maradtak alul, így 14 pontjukkal a 13. helyen végeztek.

Tavasszal Kiss Gábor Bácsborsódra, Papp Dávid Kiskunhalasra távozott, Rémről hazajött Balázs István és Vas Grigore, Szeremléről Simon érkezett. A nyitány a borotai 2:2-vel jól indult, de itt meg is akadtak. Géderlaktól otthon is 0:9, Baján ugyanígy 9:0, otthon Bácsborsódtól 1:7. A Tompa elleni 4:1-es hazai vereség után Nagy István edző a felmentését kérte, helyére Kövesdi Szabolcs lépett. Csapatuk nehéz helyzetben van, 15 pontjukkal az utolsó előttiek. Sok a sérültjük, egyetlen tartalékkal, Katymaracz kapussal érkeztek.

Közeledve a bajnokság finiséhez, egy könnyebbnek látszó középső szakasz (amelyben elhullajtottunk azért 4-5 pontot) utolsójának számított ez a mai. A negyedik helyünk alapján az „elvárható győzelem” kategóriájába sorolható.

Kifejezett hátránynak véltem, hogy vendégeink az utolsó percekig nem tudták, hogy lesznek-e 11-en. Ez kimondva- kimondatlanul is megbújik a fejekben és lélektanilag befolyásolja a játék egészét, könnyen az ellenfél alábecsüléséhez vezet, amiért sok csapat fizetett már nagy árat.

A játék indításában nem volt semmi meglepő, az történt, ami az egész mérkőzésen: mi a teljes csapattal támadtunk, ők teljes csapatukkal védekeztek. Egyetlen céljuk az volt, hogy minél később kapjanak gólt. Szabad volt a teljes ütköző zóna, a jobb csapat biztonságával hoztuk fel a labdákat, Ruff a jobb, Tallér a bal oldalon, így folyamatos volt a létszámfölényünk, beadásainkat négy-öt támadónk várta.

Támadással indítottunk.

A 8. percben Zsók fejesénél már gólt láttunk, de Szöllősi kitornázta a léc alól – első jelét adva annak, hogy jó formában van. A szögletből Szabó Patrik fejelt – alig mellé. Tíz perc alatt vendégeink kétszer lépték át a félvonalat Horváth és Balázs révén, minden veszély nélkül.

Zsók fejesét hárítja Szöllősi.

A következő öt percben öt olyan lehetőségünk adódott, amelyből jobb napjainkban legalább kettőt kihasználtunk. Rozsié volt az első, kivárt és Soós menteni tudott. Zsók passzánál Szabó Patrik a kapu előtt egy méterre elcsúszott. Kárpáti Zsolt beadásával Zsók kicselezte magát a gólhelyzetből, Szabó Patrik nyolc méterről találta telibe a kapust, Ferenczi ugyanígy az ötösről.

Ferenczi az ötösről telibe találta a kapust.

Kísérleteink közben Tamás könnyűszerrel állította meg a Lakatos – Horváth akciót, az utóbbi gyenge lövését fogta Gajári a 17. percben. A félvonalhoz közel felállt védelmünkön Balázsnak sikerült átjutnia, Tallér beérte és szerelni tudta.

Tamás és Tallér közös erővel szereli Balázst.

A támadó harmadig hagytak játszani bennünket, futószalagon folytattuk a helyzetkialakításokat. Ruff 16-ról csavart fölé, majd „köténnyel” lepte meg Soóst, beadását Zsók hat méterről, kapásból vágta fölé. Erre egy Lakatos – Vas – Busa kontrával válaszoltak, Balázs fejesét Gajári könnyen fogta.

Ruff beadását Zsók kapásból vágta fölé.

Minden percben vártuk a vezető gólunkat, valahogy túljátszottuk a lehetőségeinket, pedig jöttek ezután is. Rozsi nagyon becsapta Kellét, ő cserébe elkaszálta. Szabadrúgását Zsók átvette, az ötösről Páncsicsot találta el. Szögletet rúghattunk, Kárpáti Krisztián beívelését Kárpáti Zsolt gólt ígérően küldte a felső sarokba, Szöllősi ezúttal is remekelt. Folytatta azzal, hogy Rozsi 25 méteres szabadrúgását ütötte szögletre, ebből Ferenczi fejese már hálóba tartott, Busa a gólvonalról kihúzta.

Kárpáti Zsolt már itt megszerezhette volna a vezetést.

Belefáradtunk a sikertelenségbe, amit Felsőszentiván megpróbált kihasználni az utolsó három percben. Tamás némi szerencsével állította meg Lakatost, Szabó Patrik nehezen szabadított fel Busa elől. A félidő utolsó percére is maradt még egy sanszunk: Ferenczi az ötösön akadt fenn Horváthon.

Busa kapu közelben, gyenge befejezéssel.

Kacsa sem tudta bevenni Szöllősi hálóját.

Kétség sem fért a két csapat közötti tudásbeli különbséghez, de bántóan gyengék voltunk a befejezésekben. A sípszó után fagyos mosoly jelent meg az arcokon, de nem csak a hidegtől!

A második félidőben Gajárit Szabados váltotta a kapuban, s bemelegítésként mindjárt fel is szedte Hebők hosszú indítását Vas elől.

Hebők védőink gyűrűjében.

Higgadtabban és jobb elképzelésekkel folytattuk a második játékrészt. Rövid időre rendezettebbnek látszott Felsőszentiván játéka is. Folyt a küzdelem, az első gólért. Az 57. percben már nem hittünk a szemünknek: Ruff beadása a lehető legjobb pozícióban találta Zsókot, az ötösön még meg is nézhette, hogy hová fejeli, a kapust választotta. A szerencse is elpártolt tőlünk, az 57. percben Rozsi szabadrúgását szedte ki a felsőből Szöllősi.

Nehezen hihető, de Szabó Patrik lövése célt tévesztett.

Az 58. percben végre megtört a jég, Szabó Patrikot Hebők buktatta a jobb oldalon. Rozsi gólba tartó szabadrúgását Szöllősi a jobb felsőből tolta ki, röviden. Szabó Patrik visszaemelte Zsók fejére, aki ezúttal nem tévedett, biztosan fejelt a jobb sarokba (1:0).

Zsók biztosan fejelt a jobb sarokba (1-0).

A folytatásra három percet kellett várnunk: a Molnár – Ruff támadást Busa hárította szögletre, Rozsi beadását Molnár egyből továbbította kapura. A léc alá tartó perdítést Szöllősi ezúttal is csak kiütni tudta, Kárpáti Zsolt pedig három méterről bepasszolta (2:0).

Kárpáti Zsolt bepasszolta a másodikat (2-0).

Minden tekintetben javult a játékunk, oldódott a görcsös akarás, Zsók lehiggadt és elkezdte kiszolgálni a társakat. Átadását Ferenczi kapta és nagy lövést eresztett meg a jobb kapufa mellé.

A 65. percben Kárpáti Krisztián azért valamit visszahozott az első félidő rossz emlékeiből: a Ferenczi – Rozsi előkészítés 100%-os helyzetbe hozta, de tétován a kapus kezébe emelt. Még fel se jegyezhettem, amikor Kárpáti Zsolt Zsók gólpasszánál elcsúszott.

A 68. percben Tallér – Schultz Máté, Rozsi – Bohner cserével folytattuk és fokoztuk a nyomást, amit Ferenczi távoli lövése és egymást követő három szögletünk nyomatékosított. A kapus kirúgásból Vas és Kelle tett egy látogatást a térfelünkön, de Schultz Mátén nem jutottak túl.

Zsók végleg dűlőre akarta vinni a dolgokat, Szabó Patrik labdájával maga mögött hagyott mindenkit, s az ötösről a kapufát találta el. A 76. percben újabb kettős cserénk következett, Ruff helyett Szabó Dávid, Molnár helyett Hornyák jött be. Semmiképp nem akartuk a két góllal beérni, Schultz Máté nagy lövését bravúrral védte Szöllősi.

Ellenfelünk még nem tört meg végleg, de lelassult, támadásban erőt nem tudott kifejteni, s ezt a 82. percben ki is használtuk: a Molnár – Szabó Patrik labdafelhozatal után Bohner emelt a védők mögé, Szabó Patrik folytatta, ő a kilépő kapus fölött emelt a hálóba (3:0).

Szabó Patrik beemeli a harmadikat (3-0).

Három perc múlva jött a negyedik: kijátszott, formás támadás végén a Zsók – Szabó Dávid labdaváltás után Kárpáti Krisztián Szabó Patrikhoz továbbított. Beadását Zsók közelről nyomta a hálóba (4:0).

Szabó Patrik beadását Zsók közelről nyomta a hálóba (4-0).

A 84. perc hozta vendégeink egyetlen valódi helyzetét. Horváth nagy labdát küldött a félvonalon ragadt védőink között Balázs elé. Az egyébként rutinos befejező nem tudott élni a lehetőséggel, senkitől sem zavartatva csúnyán mellé lőtt. Szabadost most tehette volna igazán próbára.

A váratlanul (magunk által is) megnehezített első félidő után mégiscsak hoztuk az „elvárhatót”, ha nem is olyan arányban, mint lehetett volna. Annyi biztos, hogy a következő négy mérkőzésen ennyi pazarlást nem engedhetünk meg magunknak!

 

Ifjúsági csapatunk „vízilabda eredménnyel” nyert 10:5-re. Góllövőink: Kárpáti Milán (3), Farkas Zénó (3), Pintye Krisztián (2), Balázs Máté (1), Kolompár Kevin (1).

 

ÉzsiásGábor József játékvezető kifogástalanul vezette a mérkőzést, osztályzata: 9 pont.

Ézsiás Gábor József játékvezető a segítőivel.

 

Sükösd, 2019. május 6.

Varsányi József

(A mérkőzés fotóit Kovács Kinga készítette.)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/26/1428102.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/26.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/26/1441466.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/26.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer